Aangepaste accommodaties

Een overzicht van rolstoelvriendelijke vakanties en aangepaste accommodaties al dan niet met zorg of hulpmiddelen voor mensen met een chronische ziekte, verstandelijke of lichamelijke beperking en senioren in Nederland, Europa en verre oorden.

Middels icoontjes wordt aangegeven welke diensten en faciliteiten de aangepaste accommodaties bieden:

Rolstoelvriendelijk
Hulpmiddelen aanwezig of te regelen
Zorg aanwezig of te regelen

NB: Informeer vooraf altijd bij de accommodatiehouder of reisorganisatie naar toegankelijkheid, aanwezige faciliteiten / hulpmiddelen en het regelen van zorg.

Nederlandse bestemmingen
Europese bestemmingen
Verre bestemmingen
Zorghotels - Hersteloorden

Voor mensen met een chronische ziekte of beperking(en) zijn aangepaste accommodaties die veelal aan bepaalde voorwaarden te voldoen van groot belang om een zorgeloze vakantie te kunnen hebben.

Gelukkig voldoen steeds meer aangepaste accommodaties aan de wensen en behoeften. Ze zijn bijvoorbeeld rolstoeltoegankelijk en bieden uiteenlopende voorzieningen al dan niet met zorg.

Enkele voorbeelden van aangepaste accommodaties zijn:

  • Vakantieoord Het Lorkenbos. Hier geniet u van de rust in dit complete, maar kleinschalige familiepark van bos, heide en een gemoedelijke sfeer.
  • Zorgboerderij Den Dikken Boom. In het Groene Hart maar ook dichtbij Gouda, Rotterdam en Kinderdijk ligt onze sfeervolle en aangepaste vakantieaccommodatie met zorg.
  • Vakantiewoning De Pepel: Deze 5-persoons, 5-sterren vakantiewoning, gelegen in het Brugse Ommeland (vlakbij Brugge)  is volledig aangepast voor mensen met bijzondere noden.
  • Casa Charlotte. Een Andalusische woning gelegen in het historisch centrum van Nerja, dichtbij de meest authentieke en gekende tapas bars en visrestaurantjes