Over de Atlas van Zorg & Vakantie

De Atlas van Zorg & Vakantie is dé online wegwijzer op het gebied van aangepaste vakanties, ontspanning en herstel voor mensen met een chronische aandoening of beperking, senioren, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners. Hier vind je informatie over rolstoelvriendelijke vakanties al dan niet met zorg en hulpmiddelen en ontspannen dagje(s) uit in binnen- en buitenland.

Zorgeloos genieten, ontspannen of herstellen, dat verdient iedereen! Op vakantie of dagjes er op uit gaan is voor mensen met een chronische ziekte of beperking en senioren maar ook voor mantelzorgers niet altijd vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er voor hen uiteenlopende mogelijkheden voor een toegankelijke en onbezorgde vakantie, ook wat betreft het regelen van zorg en hulpmiddelen op locatie of vervangende zorg thuis. Tevens zijn er steeds meer toegankelijke plekken voor minder validen (natuurgebieden, openbare gebouwen, restaurants, festivals etc).

Het doel van de Atlas van Zorg & Vakantie is ondersteuning te bieden bij het vinden, regelen en organiseren van een passende vakantie, ontspannen dagje(s) uit. Deze informatievoorziening is geheel gratis toegankelijk voor de bezoekers.

De Atlas van Zorg & Vakantie is onderdeel van de Atlas van Zorg & Hulp

NB: De Atlas van Zorg & Vakantie biedt – middels deze website – enkel een overzicht van mogelijkheden en informatie. Wij geven géén persoonlijk advies of ondersteuning bij het regelen en organiseren van een vakantie. De bezoekers dienen zelf met de betreffende vakantieaanbieder en/of reisorganisatie contact op te nemen voor meer informatie en boekingen.

Samenwerking

Biedt u een sfeervolle, toegankelijke vakantiewoning, camping, (zorg)hotel of groepsaccommodatie aan? Organiseert u aangepaste reizen voor mensen met een fysieke en/of psychische beperking in Nederland, Europa en/of verre bestemmingen? Dan gaan we graag een samenwerking aan.

Meer informatie

Nederlandse bestemmingen
Geniet van de prachtige natuur op de Veluwe, de brede zandstranden langs de Noordzee, het charisma en historie van oudste steden of het oerhollandse boerenlandschap.

Europese bestemmingen
Zoek de zon op aan de kust van Spanje, de Griekse eilanden of de Turkse Riviera. Proef de ambiance van pittoreske dorpjes in Frankrijk of de authentieke steden in Italië.

Verre bestemmingen
Laat je verblinden door de hagelwitte stranden van Thailand, maak kennis met de wildparken in Zuid-Afrika, de palmstranden in Kenia of de natuurschatten van Costa Rica.

Reisorganisaties
Beleef al het moois van een georganiseerde reis in Nederland, Europa of ga op avontuur naar verre bestemmingen. Waar nodig met begeleiding en/of professionele zorg.

Wintersport met een beperking
Ga de uitdaging aan op de Oostenrijkse of Italiaanse pistes met een georganiseerde wintersportreis voor mensen met een lichamelijke-, verstandelijke- of visuele beperking.

Duiken met een beperking
Word één met het water en de onderwaterwereld. Duiken met persluchtapparatuur is één van de meest toegankelijke sporten voor mensen met een beperking.