Reis- en annuleringsverzekering voor mantelzorgers

MantelzorgNL heeft samen met Allianz Global Assistance een Reis- en Annuleringsverzekering samengesteld, speciaal voor mantelzorgers. Met deze verzekering heb je nergens omkijken meer naar als je je vakantie moet annuleren omdat de persoon voor wie je zorgt toch niet de zorg kan krijgen die je van te voren had georganiseerd. Maar ook als de zorg wegvalt als je al op reis bent, dan helpt Allianz je om naar huis te komen. Uiteraard krijg je de kosten vergoed. Je komt dus nooit voor financiële verrassingen te staan.

Annuleren als zorg wegvalt.

Mantelzorgers moeten meestal veel regelen voordat zij op vakantie kunnen. De zorg moet namelijk overgenomen worden door iemand anders. Dan is er niets vervelender dan dat je hoort dat de zorginstelling waar de persoon voor wie je zorgt tijdelijk zou verblijven onverwachts geen plek meer heeft. Of dat de zorgprofessional die de zorg zou overnemen, dit door omstandigheden niet meer kan doen. Maar met de Mantelzorg Annuleringsverzekering kun je je vakantie in dat geval kosteloos annuleren. 

Ook terugreizen als de zorg wegvalt.

Naast de Annuleringsverzekering, kun je ook de Mantelzorg Reisverzekering afsluiten. Als de zorg onverwachts niet meer verleend worden, dan wordt de terugreis naar huis voor jou en je gezin geregeld. Daarnaast krijg je de volledige reissom vergoed. Ook ben je goed verzekerd als je te maken krijgt met ziekte, ongeval of diefstal tijdens je vakantie. Je kunt in geval van nood altijd een beroep doen op de Allianz Global Assistance alarmcentrale. Je krijgt direct hulp in het Nederlands. Waar je ook bent. Dat is een prettig idee.

Alle voordelen op een rij:
  • Exclusief voor MantelzorgNL-leden. Afgestemd op de behoeften van de mantelzorger.
  • Annuleren of afbreken van de vakantie als de vervangende zorgverlener door ziekte, ongeval of overlijden van zichzelf of zijn familie in de 1e of 2e graad de zorg niet meer kan verlenen.
  • De vervangende zorgverlener wijs je zelf aan, dit hoeft geen familie in de 1e of 2e graad te zijn. Dit maakt deze verzekering zo speciaal voor mantelzorgers.
  • Annuleren of afbreken van de vakantie als de zorginstelling de zorg niet meer kan verlenen.
  • De volledige reissom wordt vergoed als je de reis moet afbreken.
  • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, reisbagage en ongevallen op reis.

Sluit de Mantelzorg Reis- en Annuleringsverzekering af. Dan ga je altijd met een gerust gevoel op vakantie!

Heb je vragen over de verzekeringen, neem dan contact op  met Allianz Global Assistance via 020-561 87 11.