Rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in België

Een overzicht van rolstoelvakanties / aangepaste accommodaties al dan niet met zorg of hulpmiddelen voor mensen met chronische ziekte, verstandelijke en/of lichamelijke beperking en senioren in België.

NB: Informeer vooraf altijd bij de accommodatiehouder of reisorganisatie naar toegankelijkheid, aanwezige faciliteiten / hulpmiddelen en het regelen van zorg.

Rolstoelvriendelijk
Hulpmiddelen aanwezig of te regelen
Zorg aanwezig of te regelen

Vakantiewoning DE PEPEL (België)

Deze 5-sterren, 5-persoons vakantiewoning is gelegen in het Brugse Ommeland op 10 minuten van historisch Brugge en sedert november 2016 volledig aangepast aan mensen met bijzondere noden. Alle kamers bevinden zich op het gelijkvloers en zijn dus drempelvrij. Bij de renovatie zijn er ook aanpassingen gebeurd voor mensen met auditieve, mentale & visuele beperkingen. Het kindvriendelijke Daverlopark én de kinderboerderij ” de 7 Torentjes” zijn eveneens rolstoeltoegankelijk.

Antoon de Lensstraat 19
8310 Brugge Asserbroek (België)
(+32) 478 614 404
info@pepel.be
Website

Handicamper Outdoor

In een kleine groep, met professionele begeleiding en voor een redelijke prijs gaan wij op vakantie in binnen en buitenland. Hoe? Met de Handicamper, een reuzencamper die voorzien is van alle aanpassingen en gemak die nodig zijn voor een zorgeloze vakantie. Praktisch, mooi en sfeervol ingericht. Onderweg naar de bestemming is de camper een zeer comfortabel vervoermiddel met een rolstoellift, fantastische stoelen, airconditioning, een goede stereo en prima uitzicht naar buiten.

p/a Bedrijvenweg 25
7442 CX Nijverdal (Overijssel)
0548 61 45 88
reizen@handicampoutdoor.nl
Website

De Zonnebloem

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al meer dan 70 jaar. De Zonnebloem organiseert diverse reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Zo vaart ons schip, MPS de Zonnebloem, het hele jaar lang door Duitsland, Nederland en België. Daarnaast organiseren Zonnebloemafdelingen in heel het land kleinschalige vakanties in Nederland. Liever zelfstandig op pad? Kijk dan eens naar onze aangepaste vakantiewoning. Keuze genoeg en voor elk wat wils.

Zorgvlietstraat 491
4834 NH Breda
076 564 64 64
dienstencentrum@zonnebloem.nl
www.zonnebloem.nl

Snowview Lodge
Medendorf 11B
4760 Bullingen
Snowview Lodge is geheel gelijkvloers, drempelvrij en voorzien van aangepast sanitair voor mindervaliden.

Holzheimer Hütte
Holzheim 157
4760 Büllingen
Het groepsverblijf is goed afgestemd op de wensen en behoeften van mindervaliden (10 personen)

Comfort cottage
Erperheidestraat 2
3990 Peer
Voor het perfecte begin van een actieve dag. Comfortabel verhoogd bed, aangepaste badkamer en keuken.

Meer accommodaties per land

Belgie
België
Duitland
Duitsland
Frankrijk
Frankrijk
Griekenland
Griekenland
Italie
Italië
Oostenrijk
Oostenrijk
Portugal
Portugal
Spanje
Spanje