Rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Duitsland

Een overzicht van rolstoelvakanties / aangepaste accommodaties al dan niet met zorg of hulpmiddelen voor mensen met chronische ziekte, verstandelijke en/of lichamelijke beperking en senioren in Duitsland.

Duitsland is voor veel Nederlanders een populair vakantieland. Er is in Duitsland ook veel te zien en te bezoeken, zoals mooie landschappen, charmante steden en dorpjes, uitgestrekte bosgebieden, prachtige kastelen en sfeervolle kerstmarkten.

Enkele highlights zijn: Berlijn, kastelen in Beieren, Zwarte Woud, Trier, Eifel en Rothenburg ob der Tauber

NB: Informeer vooraf altijd bij de accommodatiehouder of reisorganisatie naar toegankelijkheid, aanwezige faciliteiten / hulpmiddelen en het regelen van zorg.

Rolstoelvriendelijk
Hulpmiddelen aanwezig of te regelen
Zorg aanwezig of te regelen

Ferienort Obermehlen (Duitsland)

De vakantiewoningen liggen in een prachtige bosrijke omgeving midden in het Eifelgebergte. De ligging is ideaal voor wandelingen door de omgeving. In deze prachtige omgeving verhuren wij 1 luxe bungalow en 5 luxe appartementen. Ons benedenappartment hebben wij speciaal voor rolstoel gebonden gasten ingericht en is geschikt voor 4 personen. De ligging is ideaal voor wandelingen door de omgeving. De stad Prüm met vele winkeltjes en restaurants ligt op slechts 5 kilometer afstand.

Ortsstrasse 11
54595 Obermehlen (Duitsland)
erwin@eifel.de.com
Website
 

Handicamper Outdoor

In een kleine groep, met professionele begeleiding en voor een redelijke prijs gaan wij op vakantie in binnen en buitenland. Hoe? Met de Handicamper, een reuzencamper die voorzien is van alle aanpassingen en gemak die nodig zijn voor een zorgeloze vakantie. Praktisch, mooi en sfeervol ingericht. Onderweg naar de bestemming is de camper een zeer comfortabel vervoermiddel met een rolstoellift, fantastische stoelen, airconditioning, een goede stereo en prima uitzicht naar buiten.

p/a Bedrijvenweg 25
7442 CX Nijverdal (Overijssel)
0548 61 45 88
reizen@handicampoutdoor.nl
Website

De Zonnebloem

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al meer dan 70 jaar. De Zonnebloem organiseert diverse reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Zo vaart ons schip, MPS de Zonnebloem, het hele jaar lang door Duitsland, Nederland en België. Daarnaast organiseren Zonnebloemafdelingen in heel het land kleinschalige vakanties in Nederland. Liever zelfstandig op pad? Kijk dan eens naar onze aangepaste vakantiewoning. Keuze genoeg en voor elk wat wils.

Zorgvlietstraat 491
4834 NH Breda
076 564 64 64
dienstencentrum@zonnebloem.nl
www.zonnebloem.nl

Frisian Travel
Medendorf 11B
4760 Bullingen
Voor gasten met- of zonder een beperking. Veel ervaring in de reis- en zorgbranche en met zorgvakanties

Das Bad Peterstal Schwarzwaldstraße 40
77740 Bad Peterstal-Griesbach
Gezondheidshotel gericht op mensen met een beperkte mobiliteit en/of die zorg nodig hebben.

Meer accommodaties per land

Belgie
België
Duitland
Duitsland
Frankrijk
Frankrijk
Griekenland
Griekenland
Italie
Italië
Oostenrijk
Oostenrijk
Portugal
Portugal
Spanje
Spanje