Rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Frankrijk

Een overzicht van rolstoelvakanties / aangepaste accommodaties al dan niet met zorg of hulpmiddelen voor mensen met chronische ziekte, verstandelijke en/of lichamelijke beperking en senioren in Frankrijk.

Frankrijk staat vooral bekend om de stad van de liefde “Parijs”, maar ook vanwege de Franse Keuken, Schilderkunst en de Wijnstreken. Met haar veelzijdigheid heeft Frankrijk als vakantieland veel te bieden.

Enkele highlights zijn: Parijs (Notre Dam en Eiffeltoren), Cannes, Monaco, Kasteel van Versailles, Kathedraal van Chartres.

NB: Informeer vooraf altijd bij de accommodatiehouder of reisorganisatie naar toegankelijkheid, aanwezige faciliteiten / hulpmiddelen en het regelen van zorg.

Rolstoelvriendelijk
Hulpmiddelen aanwezig of te regelen
Zorg aanwezig of te regelen

Vakantiepark L’ Accolade (Frankrijk)

Stichting L’Accolade wil mensen met een lichamelijke en/of meervoudige beperking een uitzonderlijke vakantie-ervaring bieden, met een maximale beleving van vrijheid, gezamenlijk met hun gezin, partner, familie of vrienden. De sfeer bij L’Accolade wordt gekenmerkt door vrijheid, integratie en warmte. Op het terrein van L’Accolade staan vijf 2-4 persoons bungalows en drie 5-8 persoons bungalows. Alle bungalows zijn ruim van opzet en volledig ingericht en aangepast.

80, Avenue des Bouriënnes, Domino
17190 Saint-Georges-d’Oléron
vanuit Nederland: 0033- 5 46 76 55 20
vanuit Frankrijk: 05-46 76 55 20
info@l-accolade.nl
www.l-accolade.nl

Camping Parc de la Brenne (Frankrijk)

RUST, RUIMTE en ACTIE! Voor mindervaliden ook zeer geschikt. Kom kamperen of huur een glamping accommodatie in een uniek natuurgebied in Midden-Frankrijk waar u de stilte nog kunt horen! Alles is erg ruim opgezet: dit vindt u nergens meer. Ter plekke: restaurant/bar, verwarmd zwembad, jacuzzi, sportvelden, (aangepaste) speeltoestellen, fietsverhuur, luchtkussen, snoezelruimte, veel en schoon sanitair, dierenboerderij, groepsaccommodatie, winkeltje, broodservice.

Puylagorge 6,
36370 Lignac, La France
+33 679696217
+33 960442307
info@camping-parc-de-la-brenne.eu
www.camping-parc-de-la-brenne.eu

Handicamper Outdoor

In een kleine groep, met professionele begeleiding en voor een redelijke prijs gaan wij op vakantie in binnen en buitenland. Hoe? Met de Handicamper, een reuzencamper die voorzien is van alle aanpassingen en gemak die nodig zijn voor een zorgeloze vakantie. Praktisch, mooi en sfeervol ingericht. Onderweg naar de bestemming is de camper een zeer comfortabel vervoermiddel met een rolstoellift, fantastische stoelen, airconditioning, een goede stereo en prima uitzicht naar buiten.

p/a Bedrijvenweg 25
7442 CX Nijverdal (Overijssel)
0548 61 45 88
reizen@handicampoutdoor.nl
Website

Hulpdienst Côte d’Azur
Les Prairies de la Mer
83310 Port Grimaud
Een verblijf in een compleet rolstoeltoegankelijke stacaravan (diensten ADL en aangepast vervoer)

La Bonne Vie
Nignolle 4 | 71490 St. Maurice les Couches, Bourgogne
Vakantiepark La Bon Vie is ideaal voor rollator- en rolstoelgebruikers en beschikt over 3 aangepaste bungalows.

Portes du Soleil
La Pesse | 74360 Chatel
La Chapelle d’Abondance
Chalet Olinga is designed for people with reduced mobility. Specialized ski instructors and special ski equipment.

Meer accommodaties per land

Belgie
België
Duitland
Duitsland
Frankrijk
Frankrijk
Griekenland
Griekenland
Italie
Italië
Oostenrijk
Oostenrijk
Portugal
Portugal
Spanje
Spanje