Rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Europa

Op zoek naar rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Europa?

Voor mensen met een chronische ziekte of beperking en senioren is dit niet altijd vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er steeds meer vakantieaccommodaties, reisorganisaties en andere mooie initiatieven die dit mogelijk maken. Hier vind je een overzicht van rolstoelvakanties / aangepaste accommodaties al dan niet met zorg of hulpmiddelen voor mensen met chronische ziekte, verstandelijke en/of lichamelijke beperking en senioren in Europa.

NB: Informeer vooraf altijd bij de accommodatiehouder of reisorganisatie naar toegankelijkheid, aanwezige faciliteiten / hulpmiddelen en het regelen van zorg.

Rolstoelvriendelijk
Hulpmiddelen aanwezig of te regelen
Zorg aanwezig of te regelen

Vakantiewoning De Pepel - Rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Europa

Vakantiewoning DE PEPEL (België)

Deze 5-sterren, 5-persoons vakantiewoning is gelegen in het Brugse Ommeland op 10 minuten van historisch Brugge en sedert november 2016 volledig aangepast aan mensen met bijzondere noden. Alle kamers bevinden zich op het gelijkvloers en zijn dus drempelvrij. Bij de renovatie zijn er ook aanpassingen gebeurd voor mensen met auditieve, mentale & visuele beperkingen. Het kindvriendelijke Daverlopark én de kinderboerderij ” de 7 Torentjes” zijn eveneens rolstoeltoegankelijk.

Antoon de Lensstraat 19
8310 Brugge Asserbroek (België)

(+32) 478 614 404
info@pepel.be
Website

Ferienort Obermehlen - Rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Europa

Ferienort Obermehlen (Duitsland)

De vakantiewoningen liggen in een prachtige bosrijke omgeving midden in het Eifelgebergte. De ligging is ideaal voor wandelingen door de omgeving. In deze prachtige omgeving verhuren wij 1 luxe bungalow en 5 luxe appartementen. Ons benedenappartment hebben wij speciaal voor rolstoel gebonden gasten ingericht en is geschikt voor 4 personen. De ligging is ideaal voor wandelingen door de omgeving. De stad Prüm met vele winkeltjes en restaurants ligt op slechts 5 kilometer afstand.

Ortsstrasse 11
54595 Obermehlen (Duitsland)

erwin@eifel.de.com
Website

Vakantiepark l'Accolade - Rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Europa

Vakantiepark L’ Accolade (Frankrijk)

Stichting L’Accolade wil mensen met een lichamelijke en/of meervoudige beperking een uitzonderlijke vakantie-ervaring bieden, met een maximale beleving van vrijheid, gezamenlijk met hun gezin, partner, familie of vrienden. De sfeer bij L’Accolade wordt gekenmerkt door vrijheid, integratie en warmte. Op het terrein van L’Accolade staan vijf 2-4 persoons bungalows en drie 5-8 persoons bungalows. Alle bungalows zijn ruim van opzet en volledig ingericht en aangepast.

80, Avenue des Bouriënnes, Domino
17190 Saint-Georges-d’Oléron

vanuit Nederland: 0033- 5 46 76 55 20
vanuit Frankrijk: 05-46 76 55 20
info@l-accolade.nl
www.l-accolade.nl

Camping Parc de La Brenne - Rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Europa

Camping Parc de la Brenne (Frankrijk)

RUST, RUIMTE en ACTIE! Voor mindervaliden ook zeer geschikt. Kom kamperen of huur een glamping accommodatie in een uniek natuurgebied in Midden-Frankrijk waar u de stilte nog kunt horen! Alles is erg ruim opgezet: dit vindt u nergens meer. Ter plekke: restaurant/bar, verwarmd zwembad, jacuzzi, sportvelden, (aangepaste) speeltoestellen, fietsverhuur, luchtkussen, snoezelruimte, veel en schoon sanitair, dierenboerderij, groepsaccommodatie, winkeltje, broodservice.

Puylagorge 6,
36370 Lignac, La France

+33 679696217
+33 960442307
info@camping-parc-de-la-brenne.eu
www.camping-parc-de-la-brenne.eu

Casa Charlotte - Rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Europa

Casa Charlotte (Spanje)

Casa Charlotte is gelegen in het historisch centrum van Nerja, dichtbij de meest authentieke en gekende tapas bars en visrestaurantjes. Het is een echte ruime Andalusische woning, die van binnen helemaal vernieuwd en verbouwd werd tot drie luxueuze appartementen. Het gelijkvloers heeft voorzieningen voor personen met een lichamelijke beperking. Casa Charlotte ligt op 5 minuten wandelen van het strand, het busstation en van de restaurant- en winkelstraatjes. Op 10 minuten van het huis is er het befaamde “Balcón de Europa” en het mooie ‘Burriana’-strand.

Calle San Pedro 16
E-29780 Nerja (Spanje)

+34 606 96 68 96
Contactformulier
Website

Casa Peguche - Rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Europa

Casa Peguche (Spanje)

Een authentieke mediterrane Casa die is aangepast voor mindervaliden en gehandicapten. De rolstoel toegankelijke vakantiewoning ligt aan het einde van een rustige doodlopende straat in de wijk Girasoles in Cumbre del Sol aan de Costa Blanca in Spanje. De aangepaste vakantiewoning biedt plaats aan 8 tot 10 personen, waardoor het echt een familiehuis is voor zowel jong als oud als ook voor validen en mindervaliden. Met uitzicht op natuurgebied La Granadella en de Middellandse Zee.

Polígon Pp Cds Girasoles, 85
03726 El Poble
Nou de Benitatxell, Alicante, Spain

072-57 44 665
info@casapeguche.nl
www.casapeguche.nl

Handicamper - Rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Europa

Handicamper Outdoor

In een kleine groep, met professionele begeleiding en voor een redelijke prijs gaan wij op vakantie in binnen en buitenland. Hoe? Met de Handicamper, een reuzencamper die voorzien is van alle aanpassingen en gemak die nodig zijn voor een zorgeloze vakantie. Praktisch, mooi en sfeervol ingericht. Onderweg naar de bestemming is de camper een zeer comfortabel vervoermiddel met een rolstoellift, fantastische stoelen, airconditioning, een goede stereo en prima uitzicht naar buiten.

p/a Bedrijvenweg 25
7442 CX Nijverdal (Overijssel)

0548 61 45 88
reizen@handicampoutdoor.nl
Website

De Zonnebloem - Rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Europa

De Zonnebloem

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al meer dan 70 jaar. De Zonnebloem organiseert diverse reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Zo vaart ons schip, MPS de Zonnebloem, het hele jaar lang door Duitsland, Nederland en België. Daarnaast organiseren Zonnebloemafdelingen in heel het land kleinschalige vakanties in Nederland. Liever zelfstandig op pad? Kijk dan eens naar onze aangepaste vakantiewoning. Keuze genoeg en voor elk wat wils.

Zorgvlietstraat 491
4834 NH Breda

076 564 64 64
dienstencentrum@zonnebloem.nl
www.zonnebloem.nl

Meer rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Europa (per land)

Belgie
België
Duitland
Duitsland
Frankrijk
Frankrijk
Griekenland
Griekenland
Italie
Italië
Oostenrijk
Oostenrijk
Portugal
Portugal
Spanje
Spanje
Vermelding op de site?

Biedt u rolstoelvakanties en / of aangepaste accommodaties in Europa aan? Bekijk dan hier publicatiemogelijkheden