Rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties op Curaçao

Reizen met een beperking kan een uitdaging zijn. Een overzicht van rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties al dan niet met zorg of hulpmiddelen voor mensen met een chronische ziekte of beperking en senioren op Curaçao. Curaçao is één van de Caribische eilanden dat veel moois te bieden heeft. Het is een waar vakantieparadijs met haar hagelwitte stranden, turquoise wateren en wuivende palmbomen. Een plek die even al je zorgen doen vergeten. Geen wonder dat veel Nederlanders kiezen voor een zonovergoten vakantie naar dit kleurrijke eiland op de Antillen. Enkele highlights zijn: Willemstad (hoofdstad), zwemmen met dolfijnen, keuze uit 40 stranden waarvan Mambo Beach het meest populair is en beschikt over een gezellige boulevard. NB: Informeer vooraf altijd bij de accommodatiehouder of reisorganisatie naar toegankelijkheid, aanwezige faciliteiten / hulpmiddelen en het regelen van zorg. Rolstoelvriendelijk Hulpmiddelen aanwezig of te regelen Zorg aanwezig of te regelen
Extra informatie voor toeristen met bijzondere behoeften

Er zijn op Curaçao 2 bedrijven die gespecialiseerd zijn in zorg voor toeristen met bijzondere behoeften. Carin Cares is gespecialiseerd in thuiszorg en kan alle speciale apparatuur regelen die je tijdens je vakantie nodig kunt hebben. Joseph Cares is gespecialiseerd in persoonlijk vervoer en kan dingen regelen zoals een rolstoel voor op het strand of een mobiliteitsscooter.

Mocht je een specialist nodig hebben, dan kunnen zij via een arts of ziekenhuis je verzorging regelen. Voorzieningen zoals dialysatoren zijn beschikbaar, maar zorg ervoor dat je die vooraf regelt.

Een groot deel van het centrum van Willemstad is, net als vele van de populaire stranden en attracties, per rolstoel bereikbaar, met een paar noemenswaardige uitzonderingen, zoals Playa Grote Knip, Nationaal Park Shete Boka en de Christoffelberg.

Bron: curacao.com/nl