Wintersport met een beperking

Wil je heerlijk (leren) skiën? Dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden om een wintersport zoals skiën te beoefenen en eigen te maken voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of visuele beperking. Er zijn mensen die bijvoorbeeld op één been skiën of zittend skiën. Zo zijn er monoski’s en monozitski’s of langlauf zitski’s. Mensen met een visuele beperking skiën altijd met een begeleider voorop. De begeleider geeft (al dan niet met een geluidsbox) aanwijzingen.

Naast het wintersportvakantieaanbod worden er in Nederland ook diverse ski-cursussen aangeboden.

Stichting Samen Ontspannen

Stichting Samen Ontspannen (SSO) heeft als doel: Mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in de gelegenheid stellen om wintersport te beoefenen. Deze wintersportreizen mogelijk maken voor mensen met een:  Verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, zintuiglijke beperking of een combinatie hiervan. Om dit te kunnen realiseren organiseert SSO jaarlijks wintersportreizen naar Oostenrijk voor mensen van 18 jaar en ouder met een beperking.

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters

De Vereniging organiseert voor lichamelijke gehandicapten wintersportreizen naar Oostenrijk en Italië, en skilessen op diverse locaties in Nederland. Hebt u een sportieve instelling en de interesse om aangepast te leren skiën? Er zijn voor bijna iedere lichamelijke beperking mogelijkheden:  De kinderreis (7 – 15 jaar); De jongerenreis (16 – 27 jaar); De zitskireis voor volwassenen. De aangepast staand skireis voor volwassenen. De gevorderdenreis: voor (ver)gevorderde zittende en staande gehandicapte skiërs

Lasserstraat 192
2321 PV Leiden

071 5125987
info@vgw-online.nl
www.vgw-online.nl

Stichting Wintersport voor Gehandicapten

Een stichting, die in samenwerking met haar topvrijwilligers, skiërs met een lichamelijke beperking zelfstandig leert zitskiën. Jaarlijks reizen wij als groep 2 tot 3 keer per jaar af naar de Oostenrijkse en Italiaanse alpen. Op de pistes is er één op één begeleiding om zo een prachtige zitski ervaring te beleven. SWG is trots op haar materiaal- en begeleidersaanbod, waardoor de reizen uitdagingen bieden voor zowel beginners- als ervaren zitski-sporters.

Groen van Prinstererlaan 108
5237 CH ‘s-Hertogenbosch

071 5125987
info@swg-nederland.nl
swg-nederland.nl