Zorghotel of hersteloord

Een zorghotel is vergelijkbaar met een doorgaans hotel en beschikt over appartementen of kamers voor alle vormen van kort verblijf met zorg. In een zorghotel of herstellingsoord kunt u herstellen en fitter worden. Ze worden ook wel een herstelhotel of sanatorium genoemd. Er is 24 uur per dag professionele zorg beschikbaar.

Wanneer is een zorghotel of herstellingsoord geschikt?

U kunt terecht in een zorghotel of herstellingsoord als u:

  • moet herstellen na een operatie
  • moet herstellen van een (psychische) ziekte
  • overbelasting van uw mantelzorger wilt voorkomen
  • een vakantie met zorg wilt
  • een tijd moet wachten voordat u naar een verzorgingshuis of verpleeghuis gaat
Wie betaalt de kosten voor een zorghotel of herstellingsoord?

Uw zorgverzekeraar vergoedt mogelijk de kosten (de zorgverzekeraar noemt dit eerstelijns verblijf).

Uw zorgverzekeraar vergoedt mogelijk de kosten van een zogenoemde toegelaten instelling (WTZi-instelling) (WTZi.nl). Vraag uw zorgverzekeraar of u de opname in de instelling van uw keuze vergoed krijgt. Uw arts meldt u aan bij een zorghotel of herstellingsoord.

De Leyhoeve Groningen

Wonen in een prachtig, modern appartement dat van alle gemakken is voorzien. Dat kán! De Leyhoeve in Groningen is een nieuw woonconcept vlak naast de Euroborg en direct gelegen aan het Oude Winschoterdiep. U vindt er 208 appartementen voor 55-plussers en 74 zorgsuites voor senioren met een vorm van dementie of een somatische zorgvraag. De service en faciliteiten in De Leyhoeve zijn vergelijkbaar met dat van een hotel. Ons motto is: ‘Samen aangenaam oud worden’.

Helperpark 258-L
9723 ZA Groningen
Tel: 050-2069292
info@leyhoeve-groningen.nl 
www.leyhoeve-groningen.nl

De Leyhoeve Tilburg

Wonen in een prachtig, modern appartement dat van alle gemakken is voorzien. Dat kán! De Leyhoeve in Tilburg is een nieuw woonconcept aan de rand van de stad in de prachtige groene omgeving van het Leijpark. U vindt er 200 appartementen voor 55-plussers en 85 zorgsuites voor senioren met een vorm van dementie of een somatische zorgvraag. De service en faciliteiten in De Leyhoeve zijn vergelijkbaar met dat van een hotel. Ons motto is: ‘Samen aangenaam oud worden’.

Dokter Bloemenlaan 9-01
5022 KX Tilburg (Noord-Brabant)
Tel: 013-207 0080 (kies 1 voor Leyhoeve Tilburg)
info@leyhoeve-tilburg.nl
Website

 

Zorghotel Bartholomeus

Na een operatie, ziekte of ongeval kunt u herstellen en revalideren in het (zorg)Hotel van Bartholomeus. In een sfeervolle en moderne ambiance die van alle gemakken is voorzien, ontvangt u de beste zorg en therapie.  Zoekt u een vakantieverblijf waar eventueel ook zorg voor handen is of wilt u er een weekendje helemaal tussenuit? Of wilt u iemand bij u in de buurt hebben, maar heeft hij of zij zorg nodig? In al deze gevallen kunt u in zorghotel Bartholomeus terecht.

Lange Smeestraat 40
3511 PZ Utrecht
Tel 030 239 31 58
info@bartholomeusgasthuis.nl
Website